Hallitse tekoälymalleja ja jäsenten pisteiden käyttöä

Tässä ohjeasiakirjassa

Lue, miten työtilan omistajat voivat valita tiiminsä käytettävissä olevat tekoälymallit Notion-palvelijassa, määrittää kunkin jäsenen Notion-pisteiden käyttörajan ja seurata pisteiden kulumista.

Siirry usein kysyttyihin kysymyksiin

Paljon pisteitä kuluttavat mallit on suunniteltu monimutkaiseen, pitkäkestoiseen työhön. Ne maksavat huomattavasti enemmän kuin sopimukseesi sisältyvät mallit. Kun jäsen valitsee paljon pisteitä kuluttavan mallin Notion-palvelijassa, Notion-pisteitä alkaa kulua heti. Mallit ovat oletusarvoisesti pois käytöstä kaikissa työtiloissa, eikä pisteitä kulu ennen kuin työtilan omistaja ottaa ne käyttöön. Siihen asti niitä ei voi käyttää Notion-palvelijassa.

Tämä artikkeli on tarkoitettu työtilan omistajille. Jos olet jäsen eikä haluamasi malli ole käytettävissä, lue alta kohta Mitä jäsenet näkevät.

  • Vain työtilan omistaja voi muuttaa mallien ja palveluntarjoajien asetuksia.

  • Työtilallasi on oltava Business- tai Enterprise-sopimus. Mallien hallintatyökalut eivät ole käytettävissä Business-kokeilujakson aikana.

  • Työtilallasi on oltava käytettävissä Notion-pisteitä, jotta voit käyttää paljon pisteitä kuluttavia malleja.

Työtilan omistajat voivat ottaa paljon pisteitä kuluttavan mallin käyttöön työtilassa tai poistaa sen käytöstä. Kun malli poistetaan käytöstä, jäsenet eivät voi valita sitä Notion-palvelijassa.

Poista paljon pisteitä kuluttava malli käytöstä työtilassasi seuraavasti:

  1. Siirry sivupalkissa kohtaan Asetukset → Notion AI.

  2. Avaa Hallinta-välilehti.

  3. Etsi haluamasi malli mallien hallinta-asetuksista.

  4. Poista mallin valinta, niin malli poistuu käytöstä.

  5. Valitse Tallenna.

Kun paljon pisteitä kuluttava malli poistetaan käytöstä, se ei enää näy valittavana mallivalitsimessa. Jäsenet eivät voi valita sitä Notion-palvelijassa. Työtilan omistajat voivat ottaa mallin uudelleen käyttöön milloin tahansa.

Jos poistat kokonaisen palveluntarjoajan käytöstä, Automaattinen-tilan vaihtoehdot vähenevät ja tulosten laatu voi heikentyä. Siksi näet varoituksen. Yksittäisen mallin poistaminen käytöstä vain piilottaa sen mallivalitsimesta. Se ei vaikuta Automaattinen-tilaan.

Enterprise-sopimusta käyttävät organisaatiot voivat päivittää paljon pisteitä kuluttavien mallien asetuksia eri työtiloissa ohjelmallisesti Admin API:n avulla. Lue lisää Notionin Admin API:sta →

Nämä mallien hallinta-asetukset koskevat Notion-palvelijaa

Mukautetuilla palvelijoilla on omat mallien hallinta-asetukset ja mallivalitsin, joten paljon pisteitä kuluttavan mallin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Notion-palvelijassa ei muuta sitä, mitä malleja mukautetut palvelijat voivat käyttää. Lue lisää siitä, miten omistajat voivat hallita mukautettujen palvelijoiden mallien käyttöoikeuksia →

Valitse, minkä palveluntarjoajien malleja työtilassasi voi käyttää. Näin tiimisi voi käyttää vain valitsemiesi palveluntarjoajien malleja. Rajoitus koskee koko työtilaa ja vaikuttaa Automaattinen-tilan laatuun ja tehokkuuteen.

Rajoita mallien palveluntarjoajaa seuraavasti:

  1. Siirry sivupalkissa kohtaan Asetukset → Notion AI.

  2. Avaa mallien palveluntarjoajien asetukset.

  3. Poista käytöstä palveluntarjoajat, joiden malleja et halua käyttää työtilassasi.

  4. Tallenna muutokset.

Kun tallennat, rajoitetut mallien palveluntarjoajat katoavat Notion-palvelijan ja mukautettujen palvelijoiden mallivalitsimesta. Jotta työtila voi taas valita malleja näiltä palveluntarjoajilta, sinun on lisättävä ne uudelleen.

Miten palveluntarjoajien rajoitukset vaikuttavat Automaattinen-tilaan

Mallien palveluntarjoajien rajoittaminen haittaa Automaattinen-tilan toimintaa ja voi saada työtilasi kuluttamaan pisteitä nopeammin. Ennen muutoksen tallentamista työtilan omistajat näkevät ilmoituksen siitä, että palveluntarjoajan rajoittaminen vaikuttaa Automaattinen-tilan tehokkuuteen.

Työtilan omistajat voivat asettaa ylärajan sille, kuinka monta Notion-pistettä henkilö tai ryhmä voi käyttää paljon pisteitä kuluttavalla mallilla, jotta yksittäinen jäsen tai ryhmä ei kuluta työtilan pisteitä loppuun.

  1. Siirry sivuvalikossa kohtaan Asetukset → Notion AI.

  2. Avaa Pisteet-välilehti.

  3. Aseta oletuspisteraja. Tämä koskee kaikkia työtilasi jäseniä.

  4. Jos haluat antaa henkilölle tai ryhmälle enemmän pisteitä, etsi nimi ja aseta heille korkeampi raja.

Omistajat voivat muuttaa rajaa milloin tahansa. Korotettu raja tulee voimaan heti.

Voit asettaa mukautetun rajan yksittäiselle jäsenelle, koko ryhmälle tai palvelijalle, jotta sinun ei tarvitse nostaa oletusrajaa kaikille.

Jos et aseta oletusrajaa, työtilasi ei voi käyttää ostettuja Notion-pisteitä, kun jäsenten sopimukseen sisältyvät pisteet loppuvat. Aseta oletusraja, jotta työtila voi käyttää niitä.

Työtilan omistajat voivat siirtyä kohtaan Asetukset → Notion AI → Käyttö nähdäkseen, kuinka monta Notion-pistettä kukin jäsen voi käyttää.

  • Jokaisen jäsenen kulutus näkyy omana rivinä, jotta näet, kuka kuluttaa Notion-pisteitä ja kuinka paljon.

  • Käyttökaavio näyttää työtilasi kuukausittaisen kulutustahdin, joten voit toimia ennen kuin Notion-pisteet loppuvat.

  • Mallivalitsin näyttää vain työtilasi sallimat mallit. Työtilan omistajan rajoittamat mallit näkyvät kohdassa

    Rajoitetut mallit, eikä niitä voi valita. Jos mallia ei näy lainkaan, sen tarjoaja saattaa olla pois päältä. Kysy työtilan omistajalta.

  • Kun valitset paljon pisteitä kuluttavan mallin Notion-palvelijassa, se käyttää Notion-pisteitä, ei Select-pisteitäsi.

  • Jos käytät Select-pisteesi ja pistekiintiösi loppuun, voit jatkaa sopimukseesi kuuluvien mallien käyttöä Automaattinen-tilassa niin kauan kuin sinulla on vielä Standard-pisteitä käytettävissä. Kysy työtilan omistajalta, jos tarvitset korkeamman pistekiintiön. Lue lisää Standard- ja Select-pisteistä →

  • Paljon pisteitä kuluttavat mallit ovat käytettävissä Business- ja Enterprise-sopimuksissa.

  • Työtilan omistajan on otettava kukin malli käyttöön, ennen kuin kukaan voi käyttää sitä Notion-palvelijassa.


Usein kysytyt kysymykset

Alkaako työtilani kuluttaa Notion-pisteitä itsestään?

Ei. Paljon pisteitä kuluttavat mallit on poistettu käytöstä Notion-palvelijassa kaikissa työtiloissa. Mikään ei kuluta pisteitä, ennen kuin työtilan omistaja ottaa mallin käyttöön.

Miksi en voi valita paljon pisteitä kuluttavaa mallia Notion-palvelijassa?

Yleensä kyse on yhdestä näistä:

  1. Työtilan omistaja ei ole vielä ottanut kyseistä mallia käyttöön.

  2. Olet käyttänyt Select-käyttömääräsi loppuun ja saavuttanut oman pisterajasi.

  3. Työtilassasi ei ole enää Notion-pisteitä.

Omistaja voi tarkistaa nämä kohdasta Asetukset → Notion AI.

Kuka voi muuttaa näitä asetuksia?

Business- ja Enterprise-sopimusten työtilojen omistajat.

Käytin aiemmin Claude Fable 5 -mallia. Mikä muuttui?

Miksi malli katosi mallivalitsimestani?

Työtilan omistaja on saattanut rajoittaa kyseisen mallin palveluntarjoajaa koko työtilassasi. Kun palveluntarjoaja on rajoitettu, sen mallit poistuvat valitsimesta kaikilta. Kysy omistajalta, jos tarvitset kyseistä palveluntarjoajaa edelleen.

Piilotin mallin. Miksi Automaattinen käyttää sitä yhä?

Mallin piilottaminen estää vain sen valitsemisen käsin. Automaattinen voi silti käyttää sitä. Jos haluat estää Automaattista käyttämästä palveluntarjoajaa kokonaan, rajoita sen käyttöä.


Anna palautetta

Oliko tästä resurssista apua?


Powered by Fruition